Care e scopul și ‘valoare’ vizitei tale pe Planetă?

Cum arată viața fără sens și direcție?

Doar taskuri și lucruri de bifat, timpul să zboare doar să vină mai repede weekendul, să vină vacanța sau Crăciunul. 

Știu ce înseamnă să trăiești așa, cu anxietate la ziua de mâine, proiectată dintr-un azi greu de suportat, de înțeles.

Celor mai mulți dintre noi ne e greu să ne imaginăm un mâine extraordinar de diferit de azi și mai ales să ne închipuim ce gânduri, dorințe sau emoții diferite vom avea față de prezent.

Proiecțiile se fac din prezent și sunt inevitabil influențate de acesta. 

Iar ca să ajungem să facem cu adevărat proiecții la viitorul nostru e necesar mai întâi să ne întoarcem la bază (‘back to the basics’:D) – la fundație

E nevoie să o recunoaștem, să o numim, ca mai apoi să o simțim suficient de stabilă, ca să urcăm mai departe spre visurile noastre.

Când spun fundație mă refer la acel DE CE al fiecăruia dintre noi.

Și tu poți ști care este de ce-ul tău, dacă alegi să-l descoperi. 

Gândește-te la ‘de ce’ ca la fundația unei case, punctul de plecare. Indiferent de ceea ce dorești să construiești pe această fundație, ea îți oferă putere și permanență. 

De ce-ul este o declarație despre cine ești, adică suma totală a valorilor și credințelor tale.

De ce-ul tău interior este energia ta motivatoare.

De ce te ajută să îți cunoști sensul?

  1. Te ajută să te concentrezi pe ceea ce îți dorești cu adevărat, te motivează puternic și te direcționează către ceea ce ai de făcut, spre viitorul tău, așa depășești provocarea de azi.
  2. Vezi pădurea, dincolo de copaci – te conectezi la “imaginea de ansamblu”. 
  1. Te face să găsești sensul, DARUL, în suferința ta și să reziști atunci când viața este dificilă. 
  1. Atunci când nu ai posibilitatea de a “părăsi” sau “schimba” o situație, poți schimba modul în care răspunzi la acea situație. 
  1. Darul “de ce-ului” este experiența în sine de trăit. 

“Nu urmări fericirea; mai degrabă, fericirea rezultă ca efect secundar al descoperirii “motivelor” pentru a fi fericit.” spunea Victor Frankl în cartea sa.

Am creat special o sesiune 1 la 1, de Mentorat pe Claritatea De ce-ului și Valorilor Brandului tău Personal, ca să descoperi care e scopul ‘vizitei’ tale pe planetă”, adică să-ți clarifici ce contează cel mai mult pentru tine (valorile) și care e motorul vieții tale (de ce-ul). Durata sesiunii este de 120 de minute.

Iată procesul de lucru împreună în cele 2h:

  1. Pornești de la problemele din viața ta, adică acele situații care te țin treaz noaptea și nu mai știi încotro s-o iei.
  2. Descoperi care sunt valorile tale, fiind interconectate cu fiecare credință, convingere, principiu din trecut, de care nu te bucuri conștient în prezent.
  3. Alegi patru valori, cele mai importante care contează pentru tine; îți vor aduce claritate și vei înțelege ce tipuri de comportamente și abilități să-ți setezi de acum înainte. 
  4. Ajungi să-ți scrii care e De ce-ul, propria declarație a cine ești. 

👉 Programează-ți sesiunea de cunoaștere, de 30 de minute și vezi “cum ți se potrivește” programul de mentorat >>> https://calendly.com/sofiagrigore/30min.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *